På vej mod en national naturvidenskabsstrategi

 
Mandag 03. Juli 2017

Akademimedlem og direktør for ASTRA Mikkel Bohm
har stået i spidsen for udvalget, der har udarbejdet forslag
til den kommende, nationale naturfagsstrategi. Foto: Tom Jersø

 

Danmark skal have en national naturvidenskabsstrategi, hvilket fremgår af den nye gymnasiereform. Strategien skal styrke den naturvidenskabelige almendannelse og øge interessen for naturvidenskab blandt børn og unge.

ATV har deltaget i en strategigruppe med godt 30 organisationer og eksperter, som har udarbejdet et forslag til strategien, som skal være med til at sikre, at Danmark også i fremtiden har de nødvendige kompetencer inden for de tekniske, digitale og naturvidenskabelige områder.

Strategigruppen har nu afleveret en anbefalingsrapport til undervisningsminister Merete Riisager. Læs forslaget her. Ministeren har nu nedsat en rådgivningsgruppe med fem medlemmer til at hjælpe med at prioritere anbefalingerne.

I strategigruppens formandskab deltog tre ATV-medlemmer: Direktør Mikkel Bohm, ASTRA, (formand), formanden for ATV’s uddannelsestemagruppe, kommunikationsdirektør John Finnich Pedersen, Siemens, og forskningschef Anne-Marie Engel, Lundbeckfonden

Yderligere oplysninger
Formand for ATV’s temagruppe Science & Engineering i uddannelserne John Finnich Pedersen, E: john.f.pedersen@siemens.com
Chefkonsulent Dorthe Brander Pedersen, E: dbp@atv.dk, T: 51 20 68 80