Titel

Materialemøder til februar

Octo Slug
Nyhed
Dato
Billede
Danske virksomheder kan få nye muligheder ved at komme tættere på materialeforskningen, hvor der udvikling og innovative teknologier at hente.

De planlagte møder om industriens behov for materialeforskning er flyttet til februar 2016. På møderne ønsker vi blandt andet at høre om Innovationsfondens satsninger på materialeområdet, og de offentliggøres i januar måned. Datoerne for rundbordsmøderne offentliggøres snarest på ATV’s hjemmeside.

Der gennemføres to dialogmøder med danske industrivirksomheder, der enten anvender materialeteknologi eller har potentiale til at gøre det, samt universiteter og vidensinstitutioner. På møderne vil vi drøfte industriens oplevelse af barrierer og de kort- og langsigtede muligheder for udvikling, innovation og samarbejde mellem virksomheder, universiteter og vidensinstitutioner.

ATV, DTU og Dansk Materiale Netværk vil med møderne opnå en mere dybdegående indsigt i danske industrivirksomheders behovfor materialeforskning på længere sigt samt barrierer for innovation og samarbejde.

Tættere på industriens behov

Møderne tager udgangspunkt i ATV’s rapport Materialeforskning som innovations- og vækstmotor fra maj 2015, som pegede på barrierer for innovation og vækst grundet afstand mellem forskningen og industrien.

Materialeforskningen kan komme tættere på industrien, og et tættere samarbejde mellem industri og vidensmiljøer vil kunne sætte skub i teknologiudviklingen og innovationen på materialeområdet. ATV vil bringe de tre anbefalinger i spil ved møder hos DTU i Lyngby og Dansk Materiale Netværk i Esbjerg, sådan at virksomheder fra begge sider af Storebælt kan deltage.

Udgangspunkt i ATV-anbefalinger

Dialogmøderne tager udgangspunkt i den materialeteknologiske innovationskæde. I rapporten var fokus på, hvad der skal til for at løfte den materialeteknologiske innovationskæde. En særlig udfordring er, hvordan industrien får adgang til ny viden om materialer. ATV pegede på tre anbefalinger herom:

  • Samarbejdet mellem vidensnetværk og industrien bør styrkes bredt. Der mangler netværk, som kan samle, sprede og gøre materialeteknologisk viden og infrastruktur synlig for industrien.
  • Samarbejdet mellem virksomheder og vidensinstitutioner bør styrkes for at sikre teknologiudvikling og konkret produktudvikling.
  • Der bør etableres en særlig opsøgende indsats rettet mod de virksomheder, som ikke er bekendt med den danske materialeteknologiske infrastruktur og viden, samt hvad den infrastruktur og viden kan anvendes til at løse deres udfordringer.

Relaterede nyheder og artikler