Hovedbillede
Billede
Robothånd og menneskehånd
Titel

ATV-Rådet for Teknologi og Samfund

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

ATV’s Tænketank skifter navn til ATV-Rådet for Teknologi og Samfund fra 1. maj 2020. ATV-Rådet vil italesætte en dagsorden om ansvarlig teknologiudvikling og implementering, der tager størst muligt hensyn både til mulighederne i nye teknologier og til mennesker.

Teknologi har gennem tiderne erstattet muskelkraft og har forandret arbejde og samfund samt udfordret de kompetencer, mennesker var skolet med. Nu kan teknologi også overtage opgaver, som hidtil har været forbeholdt den menneskelige hjerne, og kunstig intelligens og digitale teknologier er nu med til at forandre arbejde, samfund og uddannelse. 

Teknologisk udvikling er en forudsætning for, at Danmark kan blive ved med at være et velfærdssamfund og klare sig godt i den globale konkurrence, og ATV-Rådet mener naturligvis, at det danske samfund fortsat skal udvikle sig og anvende nye teknologier, men beslutninger herom bør tages med udgangspunkt i vores fælles kulturelle og demokratiske værdier. 

Rådet har med baggrund i en række workshops udviklet 12 spørgsmål, der kan bidrage til en relevant drøftelse af teknologiudvikling, som tager hensyn både til muligheder og mennesker. 

Rådet ønsker en reflekteret dialog med beslutningstagere fra virksomheder, det politiske system og universiteter. Vi ønsker at bidrage til, at beslutninger om indførelse af ny teknologi også træffes under hensyntagen til værdimæssige og etiske overvejelser - i samspil med økonomi m.m.

ATV-Rådet planlægger i 2020 at holde en konference og 1-2 Tech Talks med fokus på emnet.

Teknologi og samfund i balance - ATV Tech Talk 1. oktober
Den 1. oktober 2020 holdes en Tech talk med titlen Teknologi og samfund i balance – hvordan sikrer vi værdifuldt samspil? Oplæg ved Forfatter Tor Nørretranders og Innovationschef Camilla Höpner Vittrup, Industriens Pension. Herefter debat. Læs mere og tilmeld dig her