Hovedbillede
Billede
Titel

Aktivitet i rummet. ATV samler forslag til teknologiaktiviteter til Andreas Mogensens næste mission

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Det Europæiske Rumagentur (ESA) forventes inden udgangen af næste år at meddele, at Andreas Mogensen skal opsendes igen – forventeligt i 2024 og denne gang på en længere mission af 2-6 måneders varighed.

Til den tid skal alt være Ready to Take-off. Forberedt, godkendt, finansieret, indarbejdet i planer og klar til udførelse! Så det er allerede nu, at gode ideer og forslag til aktiviteter under Andreas Mogensens næste mission skal tænkes. ATV-Rådet indsamler forslag. Frist ultimo september.

Der bliver mulighed for at gennemføre en række danske forsøg og aktiviteter. En arbejdsgruppe med repræsentanter fra virksomheder, DI, Naturvidenskabernes Hus, universiteter og Uddannelses- og forskningsministeriet er begyndt at indsamle og udvikle forslag til danske eksperimenter og aktiviteter, så Danmark får det maksimale udbytte af denne mulighed.

I næste fase skal finansielle, teknologiske og forskningsmæssige muligheder undersøges og udfoldes i dialog med ESA, herunder tidsmæssige bindinger/vægtkrav/og krav til teknologisk modenhed mv.

Du kan indsende forslag til aktiviteter, som f.eks. kan 

  • teste teknologi relevant for mennesket eksempelvis sundhedsteknologi
  • styrke interessen for naturvidenskabelige og tekniske fag i grund- og gymnasieskoler og i hele befolkningen
  • være showcase for dansk rumteknologi og forskning
  • fremme kendskabet til koblingen mellem rumteknologi og teknologi, der bruges på jorden
  • sætte fokus på hvordan rumteknologi og –forskning kan bidrage til FN’s verdensmål og den grønne omstilling. Tænk f.eks. på genanvendelse, ressourceanvendelse (3Dprint), Life science, habitater og bæredygtig arkitektur, jordobservation, CO2-konvertering og CCUS.

Beskriv forslaget på engelsk på max. 1 side. Hvad er det primære formål med aktiviteten (formidling, forskning, teknologidemonstration, -test eller -afprøvning under ekstreme betingelser osv.)? Hvad er det forventede udbytte ? Husk også at skrive kontaktinformationer.

Gode forslag og ideer kan sendes til Dorthe Brander Pedersen, ATV, dbp@atv.dk. Fristen er udgangen af september 2021.

 

 

Kontakt
Fuldt navn

Dorthe Brander Pedersen

Stilling
Chefkonsulent