Giganter, kvinder og teknologi på Folkemødet

  • DEL DENNE SIDE


Igen i år kan man møde ATV på Folkemødet, hvor Akademiet arrangerer debatter i Ingeniørteltet og Metal Bornholms Telt.


ATV’s vision om Danmark som en verdens fem førende Science & Engineering-regioner bliver den røde tråd i Akademiets aktiviteter på årets folkemøde. ATV arrangerer to debatter, der tager fat på to forskellige aspekter – teknologiudvikling i virksomhederne og fødekæden af unge talenter til ingeniøruddannelserne.

Som ved alle Folkemøde-arrangementer er tilmelding hverken mulig eller nødvendig. Men kom gerne i god tid til teltene, så du er sikker på at få plads.

Mange af ATV’s medlemmer deltager i andre folkemødearrangementer – følg med på Folkemødets hjemmeside, app og i Folkemødeavisen.

De to ATV-arrangementer finder begge sted torsdag eftermiddag:

Fremtidens industrigiganter
Organiseres i samarbejde med Dansk Metal; afholdes torsdag den 15. juni 2017 kl. 13.30 – 14.30 i Metal Bornholms telt, E2, Kampeløkke Havn

De store virksomheder er vækstlokomotiverne i dansk økonomi, mens de mellemstore udgør vækstlaget. Derfor afhænger fremtidens jobskabelse af, at de mellemstore virksomheder formår at vokse yderligere og tage plads blandt giganterne i dansk erhvervsliv.

De seneste 20 år er kun få danske virksomheder vokset til at have mere end 1.000 ansatte. En ny ATV-rapport kommer med anbefalinger til, hvordan vi kan skabe fremtidens giganter. Men hvad siger virksomheder og beslutningstagere til forslagene? Og kan Science & Engineering være en del af løsningen?

ATV’s debatpanel vil diskutere problemstillingen ud fra rapportens anbefalinger. Du kan også møde en måske kommende kollega - industrirobotten!

Paneldeltagere:
Thomas Bjerre, presse- og mediechef, Innovationsfonden
Rasmus Stoklund Holm-Nielsen, erhvervspolitisk chef, Dansk Metal
Per Kloster Poulsen, Regional Sales Director, Universal Robots A/S
Jesper Skou, direktør for Building Technologies, Siemens A/S

Ordstyrer:
Lia Leffland, akademidirektør, ATV 

Læs mere om debatten og få de seneste opdateringer her på Folkemødets hjemmeside.

Hvordan får vi kvinder til at vælge en ingeniør-karriere?
Organiseres i samarbejde med IDA, DTU, AAU, SDU og Engineer the future; afholdes torsdag den 15. juni 2017 kl. 17.25 – 18.05 i Ingeniørteltet, C8, Cirkuspladsen

Der er fortsat langt flere mænd end kvinder, der vælger en ingeniøruddannelse. Hvordan kan vi få flere kvinder til at gå ingeniørvejen? ATV’s debatpanel giver deres bud – og vil blive udfordret af to studerende om studievalg og deres syn på, hvad en spændende karriere er.

Søgningen til ingeniøruddannelserne er stigende, men kønsfordelingen er uændret. Hvis flere kvinder valgte en ingeniøruddannelse, vil det styrke Danmark som Science & Engineering-region og gøre det muligt for virksomhederne at rekruttere flere af de ingeniører, de har så hårdt brug for.

”Generation Z” er på vej ind på arbejdsmarkedet. De stiller krav til arbejdsgiverne om, at deres arbejdsliv er meningsfuldt og indholdsrigt. Kan en skarpere kommunikation om, hvordan man som ingeniør kan være med til at redde verden, gøre en forskel for studievalget? Eller ligger udfordringerne et andet sted i fødekæden – i folkeskolen og gymnasiet?

Paneldeltagere:
Katrine Krogh Andersen, forskningsdekan, DTU
Juliane Marie Neiiendam, formand for Ansattes Råd, IDA 
John Finnich Pedersen, kommunikationsdirektør, Siemens A/S
Udfordringstalere:
Mette Bybjerg Brock, ingeniørstuderende, DTU, formand for Polyteknisk Forening
Kirstine Mandrup Pedersen, arkæologistuderende, Aarhus Universitet
Ordstyrer:
Lia Leffland, akademidirektør, ATV

Læs mere om debatten og få de seneste opdateringer her på Folkemødets hjemmeside.

Artiklen opdateret 8. juni 2017