ATV flytter til nyt domicil

  • DEL DENNE SIDE

 
I 2018 flytter ATV ind i den gule bygning til venstre og får adgang til de moderne mødefaciliteter i nybyggeriet i midten.
Foto: Rendering fra BLOX / OMA


En epoke slutter, og en ny begynder, når ATV midt i december skifter domicil. Efter 45 år i den klassiske og stemningsfulde villa på Lundtoftevej skifter Akademiet adresse. Først til et midlertidigt lejemål hos FORCE i Kgs. Lyngby, og fra sommeren 2018 til et permanent domicil på en af Københavns mest centrale og spændende adresser – BLOX på Frederiksholms Kanal.

”Det åbner helt nye perspektiver for Akademiet, når vi i 2018 flytter til BLOX. Fra BLOX er der 5 minutters gang til Christiansborg og 10 minutters gang til de kommende metrostationer på Rådhuspladsen og Gammel Strand,” siger akademidirektør Lia Leffland.

Desuden kommer der gode parkeringsmuligheder i området, da der er p-kælder i det nye byggeri.

”ATV bliver en del af et vidensmiljø og får en central placering i forhold til politiske beslutningstagere. Desuden kan vi imødekomme et ønske fra mange af vores jyske medlemmer ved at have sekretariat i centrum,” siger Lia Leffland.

En del af Det nye ATV
Beslutningen om at flytte blev truffet på baggrund af en strategisk analyse af, hvad ”Det nye ATV” skulle indeholde. Mange – både medlemmer og eksterne samarbejdspartnere – pegede på, at ATV burde placere sig tættere på beslutningstagerne i København og gerne i et kreativt miljø med mulighed for videndeling. Samtidig har en stor del af Akademiets formue været bundet i mursten, hvilket ikke længere er en tidssvarende ordning.

Derfor besluttede præsidiet at sælge villaen og finde et nyt domicil, der signalerer det nye, dynamiske ATV: Tæt på beslutningstagerne, let at komme til for medlemmerne og med mulighed for, at medarbejderne i sekretariatet kan videndele med organisationer og start-up virksomheder i et vidensbaseret community.

Det klassiske møder det hypermoderne
BLOX er i dag en byggeplads på Københavns havnefront, men om kun 1½ år forventes nybyggeriet at stå klart. Her vil en række organisationer inden for arkitektur, teknologi og bæredygtighed indrette deres domiciler i et fælles vidensmiljø, BLOXHUB, der kommer til at være en integreret del af bylivet.

ATV-sekretariatet flytter ind i lokaler i det nuværende BLOXHUB, der ligger i den hyggelige historiske Fæstningens Materialgård ved siden af nybyggeriet, og vi kommer til at dele mødelokaler og en række andre faciliteter i selve det nye byggeri.

Et farvel til det smukke gamle domicil
Uanset de spændende fremtidsperspektiver bliver det en speciel dag for mange medlemmer og medarbejdere, når vi den 19. december for sidste gang lukker døren til det hus, der har favnet mange diskussioner og debatter i ATV. I den gamle villas havestue er kuglerne blevet støbt til mange tiltag i Teknologi-Danmark, siden Akademiet købte huset i 1971.

I første omgang går turen en kilometer ned ad vejen til FORCE’s afdeling på Hjortekærsvej, hvor ATV får kontorer og adgang til mødelokaler i de næste 1½ år. Årsagen til det midlertidige lejemål er, at det er lykkedes at sælge huset på Lundtoftevej pr. 1. januar 2017. Denne dato vil et privat firma overtage huset og indrette sit domicil i de flotte omgivelser.

”Jeg gerne sige en stor tak til FORCE for, at de tilbyder os et midlertidigt lejemål. ATV og FORCE har jo både en lang fælles historie og et fælles engagement i teknologisk udvikling og videndeling. Så vi glæder os meget til bofællesskabet,” siger Lia Leffland, akademidirektør for ATV.

Vigtige praktiske informationer
Samtidig med den fysiske flytning foretages en opgradering af ATV’s IT-systemer. Der er derfor enkelte dage, den 6. december, 15. december og 16. december, hvor sekretariatet kun kan tilbyde begrænset service. Følg med på www.atv.dk for at se aktuel status.

Den nye postadresse (med virkning fra 19. december) er:
ATV – Akademiet for de Tekniske Videnskaber
Hjortekærsvej 99
2800 Kgs. Lyngby

Telefonnumre og mail-adresser er uændrede.