ATV etablerer et Regulatorisk Forum i samarbejde med Medicoindustrien

  • DEL DENNE SIDE

MARF - Medicoindustrien og ATV’s nye Regulatoriske Forum har med starten af 2018 set dagens lys. MARF er et forum for uddannelsesledere og undervisere indenfor regulatoriske forhold på medico-området ved de videregående sundheds-og teknisk- naturvidenskabelige uddannelser. Herudover er ATV og Medicoindustrien medlemmer af forummet.

Vidensudveksling og videreuddannelse
I regi af MARF vil der blive udbudt målrettede kurser til at videreuddanne undervisere ved uddannelsesinstitutionerne i regulatoriske forhold, og allerede i foråret 2018 udbydes det første kursus til MARF’s medlemmer.

Herudover vil MARF være et forum for udveksling af projektideer, cases, praktikforløb mv. mellem undervisere, studerende og Medicoindustriens medlemsvirksomheder. Og endelig skal MARF være samlingspunkt for en generel erfaringsudveksling mellem undervisere og uddannelsesledere fra uddannelsesinstitutionerne og de medicotekniske virksomheder.

Virksomhederne savner kandidater med regulatoriske kompetencer
Initiativet til MARF har sit udspring i styregruppen for Sundhed, forebyggelse og sundhedsteknologi, der konstaterede, at regulatoriske forhold bliver mere og mere kritiske for virksomhedernes virke, og der derfor er stor mangel på og rift om kandidater med relevante regulatoriske kompetencer.

Virksomhederne står med et aktuelt problem – og der er udsigt til, at problemet vil vokse sig endnu større i de kommende år. Løsningen på den udfordring er næppe at starte helt nye uddannelser men i stedet at se på, om det vil være relevant at nogle af sundhedsuddannelserne integrerer regulatoriske kompetencer i det eksisterende undervisningstilbud.

Tre dialogmøder førte til MARF
Ved tre dialogmøder har ATV, Medicoindustrien og en række uddannelsesledere og undervisere fra forskellige sundheds- og teknisk- naturvidenskabelige uddannelser drøftet, hvordan uddannelserne kan være med til at stimulere en interesse for regulatoriske forhold og forsyne kandidater og dimittender med kompetencer, der kan bruges inden for det medicotekniske område.

Konklusionen på denne møderække er, at flere uddannelser ser perspektiv i at udbyde regulatoriske forhold som led i deres undervisningstilbud – enten i obligatoriske kurser eller i frivillige. Der er stor interesse og perspektiv i at samarbejde med de sundhedsteknologiske virksomheder omkring f.eks. cases, praktikforløb og undervisningsmateriale.

Men der er behov for hjælp til at facilitere sådant samarbejde og skabe kontakt mellem relevante uddannelser og virksomheder. Og endelig efterspørges en videreuddannelse af underviserne. Det er netop disse behov, MARF vil imødekomme.

Ressourcepersoner i ATV
Bjarne Roed, divisionsdirektør, Siemens Healthineers
Ole Skøtt, dekan, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU
Sven Frøkjær, professor, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, KU

Yderligere information
Chefkonsulent Vibeke Schrøder, T: 22 50 58 38, E: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.">