Nyt forskningscenter på CBS

 

I 2013 ønskede CBS – Copenhagen Business School – at oprette et nyt maritimt forskningscenter. CBS Maritime skulle skabes ud fra de maritime erhvervs behov, og CBS foreslog derfor, at ATV gennemførte et projekt, hvor ”Det blå Danmark” fremsatte sine forventninger og krav til det kommende forskningscenter.

CBS Maritime er i dag en velfungerende enhed, fortæller en af forskningscenterets aftagere, direktør Thomas S. Knudsen, MAN Diesel & Turbo:

”ATV havde gennemført flere andre projekter på det maritime område, og dermed havde man opbygget et stort netværk i den vidensbaserede del af erhvervet. Processen med at skabe CBS Maritime involverede en række meget forskellige virksomheder, der alle er aftagere af forskningen på det maritime område. Derfor var det vigtigt med en neutral og uafhængig platform at arbejde på, og her var ATV det perfekte forum. ATV’s anbefalinger har en høj troværdighed i kraft af Akademiets uafhængighed og stærke faglighed, og de er da også efterfølgende blevet udmøntet i opbygningen af CBS Maritime”, siger Thomas S. Knudsen.

ATV gennemførte projektet med en bevilling fra Den Danske Maritime Fond. De relevante virksomheder og vidensinstitutioner blev inddraget gennem interviews og faciliterede processer, og en rapport samlede synspunkterne og fremsatte de anbefalinger, som dannede basis for oprettelsen af forskningscenteret.