Engineer the Future

  • DEL DENNE SIDE

Unge ingeniører medvirker i annoncer og tv-spots med deres personlige fortælling om, hvordan man som ingeniør kan være med til at forandre verden.

 

 

 

 

Kort om projektet
Flere unge skal vælge en karriere og uddannelse inden for teknik, og danskerne skal overbevises om, at teknologi er svaret på verdens udfordringer. Det er målsætningerne for initiativet ”Engineer the Future”, hvor ATV er stiftende partner og samarbejder med en række virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner.

Status
Initiativet blev lanceret i juni 2014 og kommer at køre over en længere årrække. Der lanceres nye initiativer, kampagner og analyser med passende mellemrum.


Kontaktpersoner
Carsten Orth Gaarn-Larsen, ATV’s præsident, T: 23 23 00 00, E: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Dorthe Brander Pedersen, chefkonsulent, T: 51 20 68 80, E: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Milepæle
Analyse om ingeniørers betydning for dansk eksport, juni 2014
Kemiingeniør Andreas Laustsen kåres som "Danmarks sejeste ingeniør", november 2014
Kampagne med reklamespots, avisannoncer og indslag på Youtube for at få unge til at overveje en ingeniøruddannelse - vinklet på, at man som ingeniør kan forandre verden gennem teknologiudvikling, november-december 2014
Prognose viser risiko for massiv ingeniørmangel, maj 2015

Hjemmeside og blogs
Engineer the Future-hjemmesiden
Videoer på Youtube
Hanne Jarmers blog
Helle Gaarns blog
Andreas Laustsens blog

Resumé
Danmark er afhængig af, at virksomhederne også i fremtiden kan ansætte veluddannede ingeniører. Men mange unge vælger ingeniøruddannelserne fra, selvom de både er fagligt spændende og giver adgang til fantastiske karrieremuligheder.

Engineer the Future-initiativet skal ændre på dette ved at ændre holdningen til ingeniøruddannelserne blandt unge og sideløbende skabe positiv opmærksomhed i befolkningen omkring teknologi. Engineer the Future skal ikke opfattes som en kampagne, men som en langsigtet satsning, hvor holdningerne over tid kan flyttes.

Se listen over Engineer the Futures partnere