ATV i medierne 2016

  • DEL DENNE SIDE

19. december 2016, Børsen
Kort nyt
Per Falholt, bestyrelsesformand forDTU og konsulent hos enzymproducenten Novozymes, er af ATV valgt til formand for en komité, der skal lede et femårigt projekt, der skal skabe fundamentet for, at Danmark bliver en stærk science & engineering-region.
Artiklen blev også bragt i Børsens web-udgave

14. december 2016, Plus Proces
ATV i million-satsning på Science & Engineering
ATV lancerer sit mit ambitiøse projekt i mange år. Projektet skal gøre Danmark til en stærk Science & Engineering-region, og det vil også have betydning for den danske fødevareindustri.

6. december 2016, Kemifokus.dk
ATV satser stærkt på at DK bliver Science & Engineering-region
Et ATV-projekt skal i de næste fem år sætte en Science & Engineering-dagsorden. Det har et samlet budget på 30 millioner kroner, der er bevilget af fem af Danmarks førende fonde samt syv universiteter. Projektet skal levere analyser, sætte dagsordenen, mobilisere beslutningstagere og igangsætte nye, konkrete initiativer inden for Science & Engineering.
Læs artiklen her

5. december 2016, Mandag Morgen
Neobankerne kommer
Hvis ikke de etablerede banker skifter forretningsmodel og samarbejder med de nye fintech-selskaber, så overlever de ikke mange år, spår flere eksperter. ”De her neobanker går ikke væk. De kommer. Og det bliver brutalt,” siger Jan Damsgaard, professor på CBS og medlem af ATV's Digitale Vismandsråd.
Læs artiklen her

1. december 2016, Altinget.dk
ATV-projekt har erhvervs- og forskningsledere i spidsen
Førende forsknings- og erhvervsledere står i spidsen for et nyt projekt lanceret af Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV). Det femårige million-projekt skal skabe fundamentet for, at Danmark bliver en stærk Science & Engineering-region.
Læs artiklen her

1. december 2016, Version2 (Ingeniørens IT-sektion på nettet)
ATV: Nationalbanken bør udvikle en kryptovaluta
Blockchain betyder farvel til, at offentlige myndigheder eller banker har enekontrol - og vi bør se at komme i gang med at eksperimentere med teknologien, skriver ATV i et notat fra Akademiets digitale vismænd.
Læs artiklen her

1. december 2016, Folkeskolen.dk
Virksomhed: Ofte har folkeskoleeleverne de bedste ideer
Eleverne kan sagtens løse reelle problemer for en virksomhed, fordi de ikke er låst i faste tankemønstre, fortæller ingeniør fra Haldor Topsøe om skole-virksomhedssamarbejde i forbindelse med konference arrangeret af Engineer the future, Siemens og ATV.
Læs artiklen her

30. november 2016, Folkeskolen.dk
Teknologi skal være for alle i skolen
Alle børn skal have mulighed for at arbejde med teknologi. Efter et skole-virksomhedssamarbejde er der flere elever, der overvejer en teknisk uddannelse, lød det på teknologisk event, hvor skoleelever prøvede at kode robotter. Eventen blev arrangeret af Engineer the future, Siemens og ATV.
Læs artiklen her

29. november 2016, Tekniskfokus.dk
Danmark skal være en stærk Science & Engineering-region
ATV lancerer nu sit største og mest ambitiøse initiativ i mange år: Med støtte fra en række store fonde og universiteter skal et nyt, femårigt projekt skabe fundamentet for, at Danmark bliver en stærk Science & Engineering-region.
Læs artiklen her

21. november 2016, Teknovation.dk
Millionsatsning på Danmark som Scienceregion
ATVlancerer nu dét, de betegner som det største og mest ambitiøse initiativ i mange år med støtte fra en række store fonde og universiteter.
Læs artiklen her

21. november 2016, Journalisten.dk
Det lærte vi af Novo Nordisk
Tre deltagere på Dansk Journalistforbunds konference "Fagfestival 2016", heriblandt ATV's kommunikationschef Jakob Werner, fortæller om deres udbytte af en session om Novo Nordisk' kommunikation på sociale medier.
Læs artiklen her

18. november 2016, Ingeniøren
ATV vil placere Danmark i den tekniske elite
Nyt projekt skal sikre, at Danmark bliver en attraktiv region for Science & Engineering, som en måde til at skabe nye job til erstatning for dem, som forsvinder.
Også bragt i Ingeniørens web-udgave

17. november 2016, Børsen
Danmark skal op i verdensklassen
Interview med Per Falholt, der er formand for ATV's nye Science & Engineering-projekt. Projektet skal løfte Danmark op i topfem i verdens teknologiske kraftcentre.
Også bragt i Børsens web-udgave

8. november 2016, Metal-supply.dk
Det sker: Teknologidag om Big Data
ATV holder sin årlige teknologidag mandag den 14. november 2016 som en international konference i samarbejde med Euro-CASE og DTU.
Læs artiklen her

4. november 2016, Ingeniøren
Blockchain kan skabe et internet for værdier
Teknologien bag bitcoins kan tage banker, myndigheder og bureaukrati ud af ligningen, når fremtidens handler lagres digitalt. Den indbyggede sikkerhed kombineret med, at man ikke har brug for en tredjepart, ændrer fundamentalt magtforholdet omkring, hvem der ejer data, skriver ATV's Digitale Vismandsråd i et notat.
Artiklen bringes også i Version2 under overskriften "Fintech-startup: Værdier vil i fremtiden blive flyttet rundt på en blockchain"

11. oktober 2016, Ingeniørens webudgave
Det er for tidligt at være træt af fremtiden
Blogindlæg fra IDA's formand Thomas Damkjær Petersen. IDA arbejder målrettet på at få teknologi og digitalisering indarbejdet i Folketingets politikker, bl.a. gennem en teknologipagt - et initiativ, som IDA har iværksat sammen med ATV, DI og Dansk Metal.
Læs artiklen her

6. oktober 2016, DTUavisen
Lykketoft taler til Sustain-konference
Den årlige bæredygtighedskonference afholdes i slutningen af november med Mogens Lykketoft som hovedtaler. Konferencen arrangeres i samarbejde med ATV.

5. oktober 2016, Altinget.dk
CBS-rektor bliver på posten til 2020
Per Holten-Andersen fortsætter som rektor for CBS de næste tre år. Ud over sin lange forskningskarriere har han en række bestyrelsesposter, og han har tidligere bl.a. været formand for ATV's Tænketank.
Læs artiklen her

27. september 2016, Aktuel Naturvidenskab
Om matematikkens glæde og gavn
Debatartikel om behovet for at styrke elevernes matematikkundskaber i folkeskolen og gymnasiet. Artiklen henviser bl.a. til akademidirektør Lia Lefflands blogindlæg om en matematik-kommission samt den debat, bloggen medførte.
Læs artiklen her

27. september 2016, RoboCluster.dk
Afgørende tid for produktionsdanmark
Reportage fra RoboClusters og DIRA's workshop om robot- og automationsløsninger, hvor IDA's formand Thomas Damkjær Petersen fremhævede behovet for uddannelse. Derfor har IDA sammen med ATV, DI og Metal foreslået regeringen at indgå en teknologipagt.
Læs artiklen her

23. september 2016, Ingeniøren
Opråb til forskerne: Stop den frie leg og tag ansvar
Forskningsinstitutionerne skal pålægges et ansvar for at løse problemer i samarbejde med omverdenen, argumenterer den amerikanske professor Daniel Sarewitz fra Arizone State University i et essay. En række danske forsknings-aktører har læst artiklen og er både positive og kritiske. ATV's præsident Carsten Orth Gaarn-Larsen kalder essayet "en kanon artikel".
Også bragt i Ingeniørens webudgave, læs artiklen her

23. september 2016, Ingeniøren
Efter alvorlige forskningsflop: Har forskerne for frie rammer?
For meget forskning er forkert eller ligegyldig, fordi forskerne ikke påtager sig et ansvar, mener amerikansk professor. Han støttes delvis af ledende danske forskningsaktører, herunder ATV's præsident Carsten Orth Gaarn-Larsen.
Også bragt i Ingeniørens webudgave, læs artiklen her

16. september 2016, Ingeniøren, Karriere-tillægget
Kvindelige ingeniører scorer oftere lederjob end andre akademikerkvinder
IDA vil øge antallet af kvindelige ledere ved at få flere kvinder ind i ingeniørfaget. ATV's direktør Lia Leffland er et eksempel på, hvordan man med en ingeniørbaggrund kan gå ledervejen.
Også bragt på Ingeniørens jobsite Jobfinder.dk den 19/9 - læs artiklen her

14. september 2016, Version2.dk
DTU Compute udnævner to nye professorer
DTU Compute opruster på de to områder software engineering og digital læringsteknologi med ansættelsen af to nye professorer, Barbare Weber og Helle Rootzén. Helle Rootzén er digital vismand i ATV.
Læs artiklen her

9. september 2016, Dagens Medicin
Medicinrådet ansætter direktør
Det nye Medicinråds to formænd, Jørgen Schøler Kristensen og Steen Werner Hansen, har ansat Torben Klein som direktør for sekretariatet i Medicinrådet. Han kommer fra en stilling som administrerende direktør for Novo Nordisk Fondens Center for Metabolismeforskning på Københavns Universitet, og han har tidligere været direktør i blandt andet Akademiet for de Tekniske Videnskaber, Undervisningsministeriet og Nordea Fonden samt bestyrelsesformand for Teknologirådet.
Også bragt på dagensmedicin.dk - læs artiklen her

5. september 2016, Medwatch.dk
Åbenhed er et nøgleord for den nye direktør for Medicinrådet
Medicinrådets nyudnævnte direktør Torben Klein erklærer sig villig til at agere åbent og gennemsigtigt, når han fra 1. oktober skal styre det organ, der skal bestemme, hvilken sygehusmedicin der skal bruges i Danmark. Klein har tidligere bl.a. været direktør for ATV.
Læs artiklen her

31. august 2016, Altinget.dk
Det nye medicinråds direktør er fundet
Medicinrådet, der fra årsskiftet skal vurderere pris versus patienternes gavn af sygehusenes lægemidler, får Torben Klein som sekretariatsdirektør per 1. oktober. Torben Klein har tidligere været direktør i ATV.
Læs artiklen her

30. august 2016, Teknovation.dk
ATV: Blomster og tidsler i finansloven
Akademiet for de Tekniske Videnskaber, ATV, er positiv over for de dele af regeringens forslag til finanslov for 2017, der lægger op til at styrke den erhvervsrettede forskning. Men som helhed mangler forslaget ambitioner på forskningsområdet, mener tænketanken.
Læs artiklen her

21. august 2016, Politiken
Mangel på smag får raske mennesker til at overspise
Portrætinterview med professor ved SDU og medlem af ATV Ole G. Mouritsen om sammenhængen mellem smag, ernæring og sundhed.

2. juli 2016, Nordjyske
Ny dekan hentes udefra
Når Aalborg Universitet 1. januar får et nyt fakultet for ingeniør- og naturvidenskab bliver det med 53-årige Mogens Rysholt Poulsen, der i dag er institutdirektør for DTU Nanotech, som dekan. Mogens Rysholt Poulsen er medlem af ATV.
Artiklen også bragt i Thisted Dagblad

1. juli 2016, Altinget.dk
Aalborg Universitet henter ny dekan på DTU
AAU har ansat den 53-årige Mogens Rysholt Poulsen, der i dag er, institutdirektør for DTU Nanotech, som dekan for et nyt fakultet for natur- og ingeinørvidenskab. Mogens Rysholt Poulsen er medlem af ATV.
Læs artiklen her

29. juni 2016, Ingeniørens webudgave
Kan dit barn lære at tænke som en teknologiekspert?
Blogindlæg fra Sara Rosendahl om Engineer the Future og den teknologipagt, som IDA, ATV, DI og Dansk Metal opfordrer regeringen til at indgå.
Læs artiklen her

28. juni 2016, ErhvervsAvisen
Her skaber de fremtidens produkter
Reportage fra GTS-instituttet DELTA, der blev oprettet på forslag fra ATV's daværende præsident P. O. Pedersen.
Også bragt på ErhvervsAvisen.dk

23. juni 2016, Dansk Erhvervsavis
Sparring til de mellemstore
Der er plads til endnu flere virksomhedsledere i ATV’s gratis et-årige mentorprogram for mellemstore virksomheder med vækstpotentiale. Næste hold begynder i oktober 2016.

17. juni 2016, Sjællandske
Industrien savner flere kloge hænder og hoveder
I 2025 vil der mangle op imod 15.000 ingeniører i Danmark for at opfylde produktionsvirksomhedernes behov, ligesom der er et stærkt behov for flere håndværere. Det kom frem på ATV's paneldebat på Folkemødet på Bornholm om det presserende problem.
Artiklen også bragt i:
Frederiksborg Amts Avis
Dagbladet Roskilde
Dagbladet Ringsted
Dagbladet Køge
Nordvestnyt

14. juni 2016, Altinget.dk
Forsker: Deleøkonomien åbner for nytænkning på fire fronter
Hvis Danmark skal være et deleøkonomisk foregangsland, må vi indstille os på forandringer af det arbejdsmarked, vi kender, skriver CBS-forsker og medlem af ATV's Digitale Vismandsråd Jan Damsgaard.
Læs artiklen her

7. juni 2016, Kemifokus.dk
Med Det Frie Forskningsråd på Folkemødet.
DFF arrangerer debat sammen med ATV på Folkemødet.

6. juni 2016, Elektronikfokus.dk
Teknologipagt skal gøre Danmark til vækstcenter
ATV gået sammen med DI, Dansk Metal og IDA om at foreslå en "teknologipagt", der skal styrke rammerne for teknologiudvikling i Danmark.
Læs mere her

3. juni 2016, Jern- og Maskinindustriens web-udgave
Guide: Folkemøde for industrien
Robotter, automatisering og Industri 4.0 er centrale emner for årets Folkemøde på Bornholm. Jern- og Maskinindustrien har samlet en oversigt over 20 gode arrangementer om disse temaer, heriblandt ATV's debat "Kloge hænder: Uddannelser til fremtidens produktionserhverv".
Læs artiklen her

2. juni 2016, Elek-data.dk
Teknologipagt skal gøre Danmark til vækstcenter
ATV gået sammen med DI, Dansk Metal og IDA om at foreslå en "teknologipagt", der skal styrke rammerne for teknologiudvikling i Danmark.
Læs artiklen her

1. juni 2016, Computerworld.dk
Navnenyt: Jesper Grenaa
Akademiet for de Tekniske Videnskaber har ansat Jesper Grenaa, 27 år, som konsulent i sekretariatet, hvor han tiltræder i et barselsvikariat for Maja Lænkholm.
Læs artiklen her

1. juni 2016, Plast Panorama
ATV Elastyrenprisen 2016 til professor Niels B. Larsen
Den danske polymerpris, ATV Elastyrenprisen 2016 tildeles professor Niels B. Larsen, DTU Nanotech. Prisen er på 100.000 kroner og blev uddelt ved ATVs årsmøde den 26. april.

1. juni 2016, Altinget.dk
Ændringer i ATV-sekretariatet
Maja Lænkholm går på barsel og Jesper Grenaa tiltræder et barselsvikariat som konsulent i sekretariatet.
Læs artiklen her

24. maj 2016, Altinget.dk
Forsker: Spænd de digitale soloryttere for vækstvognen.
Den digitale udvikling stormer derudad og sætter både vores forretningsmodeller og mindset under pres, men den fremmer også vækst og en bedre udnyttelse af ressourcer. Det skal vi udnytte, skriver CBS-forsker Jan Damsgaard, der er medlem af ATV's digitale vismandsråd og af Altingets debatpanel.
Læs artiklen her

22. maj 2016, Jyllands-Posten
Navne i noter 
Niels B. Larsen, professor ved DTU Nanotech, har modtaget Den danske polymerpris - ATV | Elastyrenprisen 2016.

21. maj 2016, Jyllands-Posten
Navne i noter
Jukka Pertola, adm. direktør for Siemens A/S, er valgt som tiltrædende præsident i ATV.

20. maj 2016, Ingeniøren Profil 2016
"Kornfede" forskningsinstitutioner holder skansen i turbulent år
Imageanalyse af forskningsinstitutionerne. Analysen kommer også ind på udviklingen i det forløbne år, hvor daværende forskningsminister Esben Lund Larsen omtalte universiteterne som "kornfede", mens ATV kritiserede besparelser og kaldte dem en "kæberasler" til forskningen.

18. maj 2016, Computerworld.dk
Navnenyt
ATV har på sit årsmøde valgt Jukka Pertola, der er administrerende direktør for Siemens A/S, til posten som tiltrædende præsident.
Læs artiklen her

11. maj 2016, Dansk Erhvervs Specialmagasin
Digitaliseringens nye forretningsmodeller
Fire megatrends former fremtidens forretningsmodeller, siger professor Jan Damsgaard, CBS, der er digital vismand udpeget af ATV og forfatter til bogen "Den digitale omstilling - 9 radikale udfordringer erhvervslivet skal overleve.

11. maj 2016, Ingeniøren
De tekniske uddannelser skal forkæles efter hollandsk model
Mangel på teknologiske kompetencer har fået de store erhvervsorganisationer DI, Dansk Metal, ATV og IDA til at efterspørge et forpligtende samarbejde med regeringen om en teknologipagt. Nu vil statsministeren sætte gang i arbejdet efter sommerferien.
Læs artiklen her

10. maj 2016, Berlingske
Teknologipagt efter hollandsk forbillede
Politisk analyse af Thomas Larsen om forslaget til en ny teknologipagt, der foreslås af DI, Dansk Metal, IDA og ATV.
Artiklen også bragt på Business.dk

9. maj 2016, Elektronik & Datas webudgave
Siemens-direktør bliver præsident for ATV
Siemens-direktør Jukka Pertola er blevet udnævnt som ny præsident for ATV. Samtidig er professor Frede Blaabjerg, AAU, valgt til ny vicepræsident.
Læs artiklen her

8. maj 2016, Nordjyske
Præsident for ATV
ATV har valgt adm. direktør for Siemens A/S Jukka Pertola til posten som tiltrædende præsident.

8. maj 2016, Thisted Dagblad
Præsident for ATV
ATV har valgt adm. direktør for Siemens A/S Jukka Pertola til posten som tiltrædende præsident.

6. maj 2016, Jern- og Maskindustrien
Navne
ATV har valgt adm. direktør Jukka Pertola fra Siemens A/S til tiltrædende præsident.

6. maj 2016, Jern- og Maskindustrien
Professor fra DTU modtager pris
Professor Niels B. Larsen er blevet tildelt Den danske polymerpris ATV | Elastyrenprisen 2016.

4. maj 2016, Berlingske
Navnlig navne
Professor Niels B. Larsen har modtaget Den danske polymerpris – ATV | Elastyrenprisen 2016.

3. maj 2016, Børsen
Hæder
Professor Niels B. Larsen, DTU Nanotech, har modtaget den danske polymerpris Elastyrenprisen 2016 samt 100.000 kr. af Tænketanken ATV.

2. maj 2016, Metal-Supply.dk
Polymer-pris til DTU-professor
Den danske polymerpris – ATV Elastyrenprisen 2016 tildeles professor Niels B. Larsen, DTU Nanotech.
Læs artiklen her

2. maj 2016, Mandag Morgen
Datalogi skal på skoleskemaet
Der er ikke nok dygtige it-medarbejdere og det er en stor barriere for øget vækst i Danmark. Mere end 4 ud af 10 it-virksomheder udskyder eller dropper at udvikle nye produkter, fordi de ikke kan finde de rette kandidater til jobbene. Datalogi bør blive et fag i folkeskolen, lyder det fra forskere og erhvervslivet, blandt andre formanden for ATV's Digitale Vismandsråd Ole Lehrmann Madsen.
Også bragt i Mandag Morgens webudgave (kræver login)

2. maj 2016, Børsen
Kort nyt - navne
Jukka Pertola, direktør for vindmølleproducenten Siemens, er valgt til præsident for den uafhængige tænketank Akademiet for Tekniske Videnskaber (ATV).

2. maj 2016, Altinget.dk
ATV har valgt ny sundhedsformand
Temagruppen for sundhed, forebyggelse og sundhedsteknologi i Akademiet for Tekniske Videnskaber har fået ny formand. DTU-professor Rasmus Larsen er den nye mand i spidsen.
Læs artiklen her (kræver login)

30. april 2016, Politiken
Akademi
ATV har valgt adm. direktør for Siemens A/S Jukka Pertola til posten som tiltrædende præsident. Samtidig er professor Frede Blaabjerg, AAU, valgt til ny vicepræsident, og Program Manager Nickie Spile, Novo Nordisk Fonden er valgt ind i præsidiet.

29. april 2016, Licitationen
Nyt om navne
Jukka Pertola, adm. direktør for Siemens A/S, er valgt som præsident for den uafhængige, medlemsdrevne tænketank ATV.
Også bragt i Licitationens webudgave

29. april 2016, Teknovation.dk
Elastyrenprisen til Niels B. Larsen
Professor Niels B. Larsen modtog ved ATV’s årsmøde den danske polymerpris ATV Elastyrenprisen 2016. Ud over æren følger 100.000 kroner.
Læs artiklen her

28. april 2016, Folkeskolen
Digital Vismand: Husk brugerne i udvikling af læringsplatforme
Eksperimenter, fleksibilitet og brugerinddragelse er kodeordene, hvis man vil undgå, at skattefinansierede it-satsninger i fremtiden rammer avisoverskrifterne af alle de forkerte årsager, mener professor i informatik og datalogi ved Roskilde Universitet Jan Pries-Heje, der er medlem af Akademiet for de Tekniske Videnskabers (ATV) digitale vismandsråd.
Også bragt i Folkeskolens webudgave

27. april 2016, Altinget.dk
Siemens-direktør bliver formand for ATV
Akademiet for de Tekniske Videnskaber har valgt Jukka Pertola som ny formand.
Læs artiklen her (kræver login)

27. april 2016, Altinget.dk
DTU-forsker modtager polymerpris
Den danske polymerpris fra ATV med navnet Elastyrenprisen går i år til professor Niels B. Larsen fra DTU Nanotech. Med den følger 100.000 kroner til den internationalt anerkendte forsker.
Læs artiklen her (kræver login)

27. april 2016, Dansk Kemi Online
Elastyrenprisen 2016 til professor Niels B. Larsen
Professor Niels B. Larsen modtog ved ATV’s årsmøde den 26. april Den danske polymerpris – ATV | Elastyrenprisen 2016. Prisen tildeles på baggrund af Niels B. Larsens internationalt anerkendte forskning inden for fremstilling af funktionelle polymermaterialer på mikro- og nanoskala til medicinske anvendelser.
Læs artiklen her

27. april 2016, Politiken
50 i dag
En af de markante personer i krydsfeltet mellem virksomheder og forskningsverdenen, Carsten Orth Gaarn-Larsen, runder et skarpt hjørne. Han er præsident for ATV samt CEO for CLEAN.

27. april 2016, Berlingske
Runde tal i morgen
Carsten Orth Gaarn-Larsen fylder 50 år den 27. april. Carsten Orth Gaarn-Larsen blev valgt til ATV's præsident i 2014.

26. april 2016, Børsen
Fylder år
Carsten Orth Gaarn-Larsen, præsident i tænketanken ATV og adm. direktør hos klyngeorganisationen CLEAN, fylder onsdag 50 år.

26. april 2016, Nordjyske Stiftstidende
Teknologiens stemme
Carsten Orth Gaarn-Larsen, CEO for CLEAN og præsident for ATV, fylder onsdag 50 år.

26. april 2016, Thisted Dagblad
Teknologiens stemme
Carsten Orth Gaarn-Larsen, CEO for CLEAN og præsident for ATV, fylder onsdag 50 år.

22. april 2016, Computerworld.dk
Navnenyt
Carsten Orth Gaarn-Larsen, præsident for Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) og CEO for CLEAN-samarbejdet, fylder onsdag den 27. april 50 år.
Læs artiklen her

21. april 2016, Berlingske
800.000 gode grunde til datalogi i skolen
Kommentar fra ATV's Digitale Vismandsråd, der anbefaler at indføre datalogi som fag i folkeskolen og gymnasiet.
Artiklen også bragt på b.dk

21. april 2016, Weekendavisen
Det fynske eventyr
Robotklyngen på Fyn består i dag af forsknings- og uddannelsesinstitutioner samt over 80 virksomheder med dyb viden om robotter. Historien begyndte for 30 år siden, hvor midler fra Lindø, ATV, SDU og Det Strategiske Forskningsråd satte gang i et projekt.

21. april 2016, Ingeniøren
Nyt fra vores blogunivers
Citater fra Ingeniørens blogs, bl.a. akademidirektør Lia Lefflands "Gymnasiereform styrker naturvidenskaben".

20. april 2016, kemifokus.dk
Cellemembraners form er afgørende
Artikel om de nyeste forskningsresultater opnået af Dimitrios Stamou, der modtog Torkil Holm Prisen 2016.
Læs artiklen her

18. april 2016, Berlingske
Fusion skaber dansk rådgivergigant
Force Technology og Delta fusionerer og skaber rådgivervirksomhed med 1,5 milliarder kroner i omsætning. Begge virksomheder er født af ATV for 75 år siden.
Også bragt i:
Fyens Stiftstidende 
Mitfyn.dk

17. april 2016, Dansk Kemi
Kompleksitet giver intellektuel udfordring
Portrætinterview med årets modtager af Torkil Holm Prisen, Dimitrios Stamou.

11. april 2016, TekniskFokus.dk
Ingen nye store virksomheder i mere end 20 år
De seneste 20 år er der ikke skabt en eneste virksomhed med mere end 1.000 ansatte i Danmark. Eftersom de store virksomheder fungerer som lokomotiver for samfundsudviklingen, er det en bekymrende udvikling – og udgangspunktet for et nyt ATV-projekt.
Læs artiklen her

15. marts 2016, Dansk Kemi
Torkil Holm Prisen 2016 går til Dimitrios Stamou
Torkil Holm Prisen er tildelt professor Dimitrios Stamou, Kemisk Institut ved Københavns Universitet. Prisen blev uddelt ved internationale Torkil Holm Symposium, der arrangeres af ATV.

12. marts 2016, Viborg Stifts Folkeblad
Digitale fodspor kan overhale digitale test
Børn i grundskolen bruger i stigende grad digitale undervisningsprogrammer. Big Data fra programmerne kan erstatte test og eksaminer, mener docent ved DTU og medlem af ATV's Digitale Vismandsråd Helle Rootzén.

12. marts 2016, Viborg Stifts Folkeblad
Ja eller nej: Kan Big Data erstatte nationale test og eksamen?
Tre forskere, heriblandt Helle Rootzén, medlem af ATV's digitale vismandsråd, besvarer spørgsmålet.

6. marts 2016, Aarhus Stiftstidende
Digitale fodspor kan overhale digitale test
Børn i grundskolen bruger i stigende grad digitale undervisningsprogrammer. Big Data fra programmerne kan erstatte test og eksaminer, mener docent ved DTU og medlem af ATV's Digitale Vismandsråd Helle Rootzén.

6. marts 2016, Aarhus Stiftstidende
Ja eller nej: Kan Big Data erstatte nationale test og eksamen?
Tre forskere, heriblandt Helle Rootzén, medlem af ATV's digitale vismandsråd, besvarer spørgsmålet.

2. marts 2016, Berlingske
Elevers digitale fodspor kan overhale digitale test
Børn i grundskolen bruger i stigende grad digitale undervisningsprogrammer. Big Data fra programmerne kan erstatte test og eksaminer, mener docent ved DTU og medlem af ATV's Digitale Vismandsråd Helle Rootzén.
Også bragt på b.dk

2. marts 2016, Berlingske
Ja eller nej: Kan Big Data erstatte nationale test og eksamen?
Tre forskere, heriblandt Helle Rootzén, medlem af ATV's digitale vismandsråd, besvarer spørgsmålet.
Også bragt på b.dk

15. februar 2016, Kristeligt Dagblad
Torkil Holm Prisen til yngre kemiforsker
Torkil Holm Prisen 2016 er tildelt professor Dimitrios Stamou. Prisen blev overrakt ved det internationale Torkil Holm Symposium, der arrangeres af ATV.

12. februar 2016, Jern- og Maskinindustrien
Møder om materialeforskning
ATV, DTU og Dansk Materiale Netværk (DMN) arrangerer to rundbordsmøder med formålet at få en mere dybdegående indsigt i danske industrivirksomheders behov for materialeforskning samt barrierer for innovation og samarbejde.

6. februar 2016, Politiken
Sådan undgår vi nye it-skandaler
Analyse fra Jan Pries-Heje, ATV's Digitale Vismandsråd, der gennemgår en række store offentlige it-projekter, der har været ramt af alvorlige problemer.

4. februar 2016, Altinget.dk
Kemi-professor modtager Torkil Holm Prisen
Dimitrios Stamou er professor ved Kemisk Institut på Københavns Universitet og har netop modtaget Torkil Holm Prisen 2016. Det er ATV, der står for uddeling af prisen.
Læs artiklen her

3. februar 2016, Børsen
Hæder
Dimitrios Stamou, 41 år, professor ved Kemisk Institut, KU, har modtaget Torkil Holm Prisen 2016. Prisen blev uddelt ved Torkil Holm Symposiet, der arrangeres af ATV.
Også bragt på www.borsen.dk

2. februar 2016, Teknovation.dk
Dialogmøder om materialebehov 11. og 12. februar
Sidste år påpegede rapport fra ATV på behovet for bedre videnoverførsel om materialer til danske virksomheder. I den forbindelse holdes nu to dialogmøder.
Læs artiklen her

2. februar 2016, Universitetsavisen.dk
KU-professor vinder pris for yngre kemiforskere
Torkil Holm Prisen for yngre kemiforskere går i 2016 til Dimitrios Stamou, der er professor ved Kemisk Institut på KU og forsker i kroppens mindste bestanddele.
Læs artiklen her

29. januar 2016, Videnskab.dk
Legende-kemiker Torkil Holm: "Jeg er nysgerrig efter at se, hvad der sker"
Portrætinterview med 92-årige Torkil Holm, manden bag kemisymposiet Torkil Holm Symposium, som ATV arrangerer.
Læs artiklen her

29. januar 2016, JernMaskinIndustrien
Møder om materialer
ATV, DTU og Dansk Materiale Netværk afholder to rundbordsmøder med formålet at få en mere dybdegående indsigt i danske industrivirksomheders behov for materialeforskning på længere sigt samt barrierer for innovation og samarbejde.

28. januar 2016, Politiken
Politikere har kendt til ulovlige aftaler i 15 år
Eksperter fra ATV's Digitale Vismandsråd peger på, at politikernes manglende fokus på it har ført til, at store offentlige it-projekter kører af sporet.

26. januar 2016, Plast Panorama
Indstil en priskandidat
Der er deadline den 26. februar for at indstille kandidater til Elastyrenprisen, som ATV står for.

15. januar 2016, Nordjyske
AAU-professor valgt til ny post
Professor Frede Blaabjerg, Aalborg Universitet, er blevet valgt ind i præsidiet for ATV.
Også bragt i Thisted Dagblad

15. januar 2016, Jern- og Maskinindustrien
ATV får nye medlemmer
ATV har valgt fem nye medlemmer til Akademiets bestyrelse, præsidiet.

14. januar 2016, Børsen
Kort nyt om navne
ATV har valgt fem nye medlemmer til Akademiets bestyrelse, præsidiet.
Også bragt på borsen.dk

14. januar 2016, Licitationen
Navne: ATV
ATV valgt fem nye medlemmer til Akademiets præsidium (bestyrelse).
Også bragt på licitationen.dk

12. januar 2016, Computerworld.dk
Navnenyt fra it-branchen
ATV har valgt fem nye medlemmer til Akademiets bestyrelse.
Læs artiklen her

12. januar 2016, Altinget.dk
Nye bestyrelsesmedlemmer hos ATV
ATV har valgt fem nye medlemmer af Akademiets præsidium (bestyrelse).
Læs artiklen her

10. januar 2016, Videnskab.dk
Pioneren Peter Naur gjorde computersprogene mere menneskelige
Portræt af netop afdøde danske Peter Naur, der var en pioner inden for computervidenskab, blev verdenskendt for at udvikle og beskrive computersprog og fik en Turing-pris for sin indsats. Han var blandt andet ansat på ATV-instituttet Regnecentralen.
Læs artiklen her

9. januar 2016, Jyllands-Posten
Høst fordelene i den digitale tidsalder
Boganmeldelse af "Den digitale omstilling", som er skrevet af ATV's digitale vismand og professor ved CBS Jan Damsgaard.

7. januar 2016, Jyllands-Posten
En digital postlov kan få hele Danmark online
Debatindlæg fra formanden for ATV's digitale vismandsråd, Ole Lehrmann Madsen. Rådet foreslår en digital postlov for at sikre lige adgang til hurtigt internet over hele Danmark, sådan at landdistrikterne får samme muligheder ud af den digitale omstilling som de store byer.
Artiklen også bragt på jp.dk

7. januar 2016, Teknovation.dk
Debatmøde om efteruddannelse
ATV holder den 14. januar i København det femte arrangement i rækken af debatmøder om uddannelsessystemet i forhold til fremtidens vidensbaserede produktion.
Læs artiklen her