ATV i medierne 2015

  • DEL DENNE SIDE

18. december 2015, Jern- og Maskinindustrien
Få styrket ledelsen kvit og frit
En million-bevilling fra Industriens Fond sikrer, at ATV's mentorprogram for mellemstore vækstvirksomheder kan tilbydes flere virksomheder end nu.

13. december 2015, Altinget.dk
Grønlandsudvalget modtager deputationer
Grønlandsudvalget får blandt andet besøg af ATV vedrørende deres rapport om "Teknisk uddannelse- og kompetenceopbygning til råstofudvinding i Grønland".

4. december 2015, idag.dk
Bevilling fra Industriens Fond skal udvide mentorprogram
En treårig bevilling på i alt en million kroner sikrer, at et mentorprogram for ledelser nu kan tilbydes til flere mellemstore virksomheder.
Læs artiklen her

4. december 2015, Teknovation.dk
Industriens Fond bag mentorprogram
Med en treårig bevilling på i alt en millioner kroner har Industriens Fond sikret, at ATV’s pilotprojekt med et mentorprogram for ledelser kan bredes yderligere ud.
Læs artiklen her

3. december 2015, Teknovation.dk
Faglærte til fremtidens produktion
ATV inviterer på mandag den 7. december til dialogmøde i Industriens Hus i København om mulighederne for at skaffe nok faglærte til fremtidens vidensbaserede produktion.
Læs artiklen her

30. november 2015, Ingeniørens webudgave ing.dk
Amerikansk ekspert: Tingenes internet bliver støbt i Asien og Europa
Sydkorea og Japan vil benytte OL i 2018 og 2020 til at vise sig frem med Internet of Things (IoT), vurderer Charles Schroeder fra National Instruments. GTS-institutterne har fremlagt dansk plan for IoT, og ATV har også fokus på udviklingen.
Læs artiklen her

27. november 2015, Ingeniørens jobsite jobfinder.dk
Hver tredje kommune forringer fagligheden i natur/teknologi-undervisning - se hvor her
På trods af regeringens mål om en mere faglig undervisning i natur og teknologi er den blevet ringere i 29 kommuner fra skoleåret 2013/2014 til 2014/2015. ATV's direktør Lia Leffland kritiserer den svage linjefagsdækning, fordi interessen for natur og teknik skabes i de små klasser.
Læs artiklen her

26. november 2015, Ingeniørens jobsite jobfinder.dk
Kommuner efter kritik: Vi skal nok nå at opkvalificere vores lærere
To kommuner afviser kritik fra ATV og Ingeniørforeningen IDA af, at de går for langsomt med at efteruddanne naturfagslærere.
Læs artiklen her

25. november 2015, Ingeniørens jobsite jobfinder.dk
Opkvalificering af naturfagslærere står i stampe
Selv om der i disse år postes millioner af kroner ud i kommunerne til efteruddannelse af lærerne, er udviklingen inden for linjefagskompetencer tilnærmelsesvis stagneret. I faget natur og teknik er der på landsplan sket en svag fremgang i kompetencedækning fra 51 til 54,8 procent. ATV's direktør Lia Leffland kritiserer den svage linjefagsdækning, fordi interessen for natur og teknik skabes allerede i de små klasser.
Læs artiklen herTeknologikonference hos ATV
Tænketanken ATV afholder sin første teknologidag.
Læs artiklen her

13. november 2015, Landbrugsavisen
Danmark og Europa skal ind i den globale fødevaredagsorden
Bent Claudi Lassen, svinebranchens tidligere førstemand, fylder 70 år og har fortsat gang i mange engagementer, blandt andet som medlem af ATV's Tænketank.

3. november 2015, idag.dk
Marked for 300 mia. for vandteknologi klar til danske virksomheder
Sydafrika er klar til at investere 300 mia. kroner i vandteknologi og vandløsninger de næste 10 år. Artiklen nævner bl.a. ATV's projekt om vandteknologi.
Læs artiklen her

3. november 2015, Villabyerne
Bliv klogere på den digitale omstilling
Professor, Gentofte-borger og medlem af ATV's digitale vismænd Jan Damsgaard har udgivet en ny bog om den digitale omstilling for erhvervslivet.

28. oktober 2015, Jyllands-Posten
Digitaliseringen kommer til at vende op og ned på samfundet
IT-professor Jan Damsgaard, der er medlem af ATV's Digitale Vismandsråd, opfordrer virksomhederne til at forberede sig på digitaliseringen. De uforberedte må indstille sig på at blive udkonkurreret på deres kerneforretning som følge af digitaliseringen.
Også bragt på Finans.dk

23. oktober 2015, DJØF-bladet
Den digitale omstilling
Interview med Jan Damsgaard, der er digital vismand udpeget af ATV, og netop har udgivet bogen "Den digitale omstilling - ni radikale udfordringer erhvervslivet skal overleve".

7. oktober 2015, Teknovation.dk
DELTA er nu partner i ATV
GTS-instituttet Delta er blevet partner i Akademiet for de Tekniske Videnskaber, ATV.
Læs artiklen her

2. oktober 2015, Politiken
Regeringen gør rotter på loftet til fugle på taget
Uddannelsesredaktør Jacob Fuglsang skriver i en analyse, at forskningen med regeringens finanslovsforslag mærker sparekniven. Dermed slutter en æra for dansk forskning, og regeringen får en ny alliance mellem venstrefløj og erhvervsliv på nakken. Besparelsen har ført til skarpe reaktioner fra blandt andre Dansk Industri, Dansk Erhverv og ATV.

2. oktober 2015, Energy-Supply.dk
Energilagring er vigtigt, men det skal være rentabelt
Bred enighed blandt energibranchens aktører om, at Danmark er en international showcase for teknologier til ennergilagring, men prisen afskrækker. Sådan lød en hovedkonklusion på ATV's temamøde om energilagring.
Læs artiklen her

1. oktober 2015, Elek-data.dk
ATV advarer kraftigt mod nedskæringer i forskningsbevillinger
ATV er rystet over regeringens forslag til nedskæring i forskningsmidlerne i finansloven og kalder forslaget "en tikkende bombe under dansk forskning".
Læs artiklen her

Oktober 2015, ForskerForum
Magtpersonerne: De vigtigste personer i forskermagtens top-30
Formændene i Innovationsfonden, NovoFonden og Carlsbergfondet sidder i toppen af forskningspengenes magtliste. Grafik viser, hvordan personnetværkene mellem to af de 13 centrale pengefonde i forskerverdenen ser ud, og inkluderer blandt andet ATV og ATV's tænketank.

30. september 2015, Politiken
Forskning: Nedskæringer betyder færre originale ideer
Originale forskningsideer og talenter vil blive tabt på gulvet, hvis regeringens spareplaner bliver gennemført, frygter både forskere og fonde. ATV's direktør Lia Leffland advarer om, at nedskæringerne risikerer at ødelægge mange års målrettet satsning på et vidensstærkt Danmark.

30. september 2015, Idag.dk
Milliardbesparelse er en tikkende bombe under forskningen
ATV er rystet over regeringens finanslovsforslag, der lægger op til at spare 1,4 milliarder kroner på forskningen. Forslaget vil skade mulighederne for at skabe vækst og er en tikkende bombe under forskningen.
Læs artiklen her

30. september 2015, Altinget.dk
Det mener aktørerne om finanslovsforslaget
Finanslovsforslaget for 2016, der indeholder besparelser på uddannelse og forskning, møder stor kritik fra DI, Akademikerne, ATV, Danske Universiteter, Danske Professionshøjskoler, KU, DJØF, DFF og Dansk Magisterforening. ATV kalder besparelserne "en tikkende bombe" under dansk forskning.
Læs artiklen her (kræver login)

29. september 2015, Berlingske
Hvad er dansk økonomis største udfordring set fra din virksomhed?
Rundspørge til fire danske ledere ved DI's topmøde. ATV's direktør Lia Leffland fremhæver manglen på ingeniører, mellemteknikere og industriteknikere, ligesom det er bekymrende, at regeringen planlægger at nedskære forskningsbevillingerne med 1,4 milliarder kroner.
Artiklen også bragt på Business.dk

29. september 2015, Ing.dk (Ingeniørens webudgave)
Finanslov: Her skæres der i forskning og udvikling
Regeringen foreslår store besparelser på budgetterne for DFF, Innovationsfonden og energiforskningsprogrammet EUDP. ATV's direktør Lia Leffland frygter, at det vil gå ud over de tekniske, naturvidenskabelige og sundhedsvidenskabelige områder, der er vigtige for Danmarks fremtid.
Læs artiklen her

29. september 2015, CBSObserver.dk
Regeringen vil spare 1,4 milliarder på forskningen
Regeringen lægger med sit forslag til finanslov 2016 op til ikke blot at skære i uddannelsesbevillingerne med 2 procent, men også til at skære 1,4 milliarder kroner af de offentlige investeringer i forskning. Begejstringen er til at overse hos interessenterne, og ATV betegner forslaget som en tikkende bombe under dansk forskning - og opfordrer til at droppe besparelsen.
Læs artiklen her

29. september 2015, Universitetsavisen.dk
Rektorer: Regeringen vil "spare fremtiden væk"
Hverken universiteter, studerende eller erhvervsliv støtter de besparelser på forskningen, som regeringen foreslår for næste års finanslov. ATV kalder finanslovsforslaget for "en tikkende bombe".
Læs artiklen her

29. september 2015, Forskeren.dk (ForskerForums nyhedssite)
Chok-finanslov for forskningen = massefyringer i 2016
Der bliver skåret brutalt ned på forskningen i regeringens forslag til finanslov for 2016. ATV kalder sparekniven "en tikkende bombe" under dansk forskning og uddannelse.
Læs artiklen her

24. september 2015, Berlingske
Stjernestøvets fortæller
Fødselsdagsportræt af Anja C. Andersen, forsker på Dark Cosmology Centre på Niels Bohr Institutet og medlem af ATV.

24. september 2015, Politiken
Stjernestøv og en regn af priser
Fødselsdagsportræt af Anja C. Andersen, forsker på Dark Cosmology Centre på Niels Bohr Institutet og medlem af ATV.

24. september 2015, Altinget.dk
Temamøde: Energilagring
Kalenderomtale af ATV's temamøde om energilagring mandag den 28. september.
Læs artiklen her (kræver abonnement)

18. september 2015, Energy-supply.dk
Det sker: Energilagring - en forudsætning for grøn omstilling
ATV tager temperaturen på, hvordan Danmark klarer sig på energilagringsområdet. Det sker ved et møde på DTU den 28. september, og der er tilmeldingsfrist den 21. september.
Læs artiklen her

17. september 2015, Politiken
Med afsæt fra Aarhus Universitet
Sten Scheibye er ved AU's årsfest blevet udnævnt til æres-alumne. Sten Scheibye sidder i en række bestyrelser og er medlem af ATV.

16. september 2015, Berlingske
Penge til forskning er fastfrosset
Investeringsniveauet i forskning og udvikling er fastholdt gennem otte år. Et eksempel på, hvordan forskning og udvikling er afgørende for danske virksomheders konkurrenceevne er et samarbejde mellem FORCE Technology og Delta Rengøring. Et samarbejde, der er kommet i stand gennem ATV's mentorprogram for mellemstore vækstvirksomheder.Artiklen også bragt af:
Berlingske Nyhedsbureau
Business.dk
Aarhus Stiftstidendes webudgave Stiften.dk
Amtsavisen.dk (Randers Amts Avis' webudgave)
DagbladetRingSkjern.dk (Dagbladet Ringkøbing-Skjerns webudgave)
Dagbladet-Holstebro-Struer.dk
Folkebladetlemvig.dk
Jv.dk (Jydske Vestkystens web-udgave)
Viborg-Folkeblad.dk

15. september 2015, Teknovation.dk
Rundbordsmøder om industriens materialebehov
Tidligere på året påpegede rapport fra Akademiet for de Tekniske Videnskaber, ATV, behovet for bedre videnoverførsel til danske virksomheder. Nu skal en række møder sætte skub i udviklingen.
Læs mere her

14. september 2015, elektronik-online.dk
Energilagring – en forudsætning for omstilling til grøn energi
Hvordan kan man lagre strømmen fra vindmøllerne, så den er til rådighed, når vinden har lagt sig? Spørgsmålet er centralt i debatten om fremtidens energiforsyning, og på et ATV-møde den 28. september har man muligheden for at blive opdateret på, hvor langt teknologiudviklingen på området er nået, og hvad fremtidsperspektiverne er.
Læs artiklen her

8. september 2015, idag.dk
Lagring af grøn energi er en udfordring for 2050-målene
Hvordan kan man lagre strømmen fra vindmøllerne, så den er til rådighed, når vinden har lagt sig. Det er en opgave forskere har arbejdet med i årevis. Nu kan du blive opdateret på, hvor langt teknologiudviklingen på området er nået. Mødet, der arrangeres af Akademiet for de Tekniske Videnskaber, handler ikke kun om vindmøllestrøm, men ser på flere teknologier og energiformer.
Læs artiklen her

8. september 2015, idag.dk
Innovation i den maritime industri flytter branchen
Hvad er de nye innovative muligheder og hvor kommer de næste tiltag i den maritime industri. Det er dagsordenen for seminaret "Innovation i Danske Maritime Industry - værdiskabelse mellem den akademiske verden, erhvervslivet og den offentlige sektor". Seminaret afholdes af ATV.
Læs artiklen her

September 2015, Plast Panorama
Faktaboks: I Danmark
Omtale af prøveboringer efter skifergas i Danmark og ATV's halvdagskonference om emnet i april 2015.

September 2015, Forskerforum
Magtnetværket omkring de største pengetanke
Forskerforum har kortlagt personnetværket i forskerverdenen, hvori indgår ATV's præsidium og akademiråd.

7. september 2015, Børsen
Mere værdi til sundhedsvæsenet
Portræt af Jens Ole Pedersen, der netop er udnævnt til direktør for healthcare-delen af teknologivirksomheden Philips. Han har en uddannelse som dyrlæge fra KU, en MBA fra CBS og en erhvervs-ph.d. fra ATV.

7. september 2015, Søfart
Otte aktører bag teknisk seminar under DMD
Et seminar under Danish Maritime Days vil sætte fokus på den næste agenda fo den danske maritime industris samspil med forskning og udviklingsarbejde. Otte af de fremmeste aktører på området, herunder ATV, står bag.

1. september 2015, Altinget.dk
Sparekrav: Det mener aktørerne
Regeringen varsler besparelser på uddannelsesområdet, og det har givet reaktioner fra en række aktører, bl.a. Danske Universiteter, Danske Professionshøjskoler, Akademikerne, VUC-organisationerne og ATV. ATV's direktør Lia Leffland udtaler, at de tekniske, naturvidenskabelige og sundhedsvidenskabelige uddannelser bør undtages fra 2-procents sparekravet.
Læs artiklen her (kræver login)

31. august 2015, idag.dk
Drop grønthøster-besparelser
ATV er kritisk over for regeringens forslag om, at en række uddannelser skal spare. "Vi hører fra vores medlemmer ude på arbejdspladserne, at der er mangel på blandt andet ingeniører og faglærte på de tekniske områder. Derfor giver det ikke mening at udsætte disse og andre erhvervsrettede uddannelser for sparekravene", siger ATV's direktør Lia Leffland.
Læs artiklen her

19. august 2015, Plast Panorama
Polymerforsker får pris
Den danske polymerpris - ATV | Elastyrenprisen 2015 går til lektor Alexander Zelikin, Aarhus Universitet.

17. august 2015, Teknovation
Mød Volkswagen og Harvard
Ved Akademiet for de Tekniske Videnskaber, ATV's Teknologidag den 23. november bliver det blandt andet muligt at møde talere fra tyske Volkswagen og amerikanske Harvard University.
Læs artiklen her

16. august 2015, Berlingske
En ukuelig optimist gør klar til tredje heat
Portrætinterview med Novo Nordisks forskningschef Mads Krogsgaard Thomsen. Han har bl.a. været præsident for ATV fra 2003 til 2005.

2. august 2015, Jyllands-Posten
Oprøreren fra DTU, der ønsker et ligevægtssamfund
Professor emeritus Niels I. Meyer, der fylder 85 den 3. august, er blevet kritiseret fra højre og venstre, og hans ideer er blevet kaldt for den rene utopi. Gennem årene har han med pennen som det foretrukne våben deltaget i den politiske debat. Han har gennem årene været medlem af en række af statens forskningsråd og udvalg om energi og miljø, været prorektor på DTU og præsident for ATV.

2. august 2015, Berlingske
Videnskabsmand og samfundsdebattør
Niels I. Meyer fylder 85 den 3. august. Som professor i fysik og engageret samfundsborger har han i over et halvt århundrede taget del i den politiske og ideologiske debat. Med Niels I. Meyer som primus motor gennemførte ATV udredningsprojekter, som anbefalede alternativ energi frem for atomkraft.
Også bragt i Aarhus Stiftstidende og på Jydske Vestkystens netudgave.

9. juli 2015, Berlingske Nyhedsbureau
Tidligere landsstyreformand vil sikre lokale job i australsk mineprojekt
Efter flere års forhandlinger håber det australske mineselskab Tanbreez at få ja fra Grønlands landsstyre til at bryde råstoffer i Sydgrønland. Tidligere landsstyreformand Kuupik Kleist har planer om at starte et udviklingsprogram, der skal sikre uddannelse, praktikforløb og beskæftigelse til flest mulige lokale i Tanbreez-minen. En ny rappport fra ATV konkluderer nemlig, at det hovedsageligt er udenlandsk arbejdskraft, der benyttes ved store mineprojekter rundt om i verden.
Artiklen også bragt på:
Business.dk
Stiften.dk (Aarhus Stiftstidendes webudgave)
Jv.dk (Jyske Vestkystens webudgave)
Viborg-folkeblad.dk (kræver login)
Dagbladet-holstebro-struer.dk (kræver login)

29. juni 2015, Jernindustri.dk (Jern- og Maskinindustrien)
Unge skal vide mere om naturvidenskab
Antallet af unge, der forlader gymnasiet med matematik på A-niveau, er faldende. Spørgsmålet er, hvad man gør ved det, og det var et af temaerne ved én debat på Folkemødet i Allinge, arrangeret af IDA, DTU og ATV.
Læs artiklen her

19. juni 2015, Ingeniøren
Danmarks 48 mest magtfulde ingeniører
Undersøgelsen "Magteliten" har kortlagt 5.000 netværk og fundet kernen bestående af 423 personer, hvoraf 48 er ingeniører. På listen er blandt andre Carsten Orth Gaarn-Larsen, præsident for ATV.
Læs artiklen her

18. juni 2015, Teknisk Nyt Online
ATV-rapport: Danmark bør satse mere på materialeteknologi
Danske virksomheder kan gå glip af nye udviklingsmuligheder på det materialeteknologiske område, viser ny rapport fra ATV. Rapporten viser, at Danmark er i fare for at komme bagud sammenlignet med andre landes investeringer i materialeteknologi.
Læs artiklen her

18. juni 2015, Lolland-Falsters Folketidende
Teleindustrien: Vi skal nok selv lukke hullerne i internet- og mobildækningen
Reportage fra Folkemødet, hvor Ole Lehrmann Madsen, formand for ATV's Digitale Vismandsråd opfordrede til at lade Staten medvirke til skabe bedre bredbånds- og mobildækning.
Også bragt på folketidende.dk

13. juni 2015, DR P4 Bornholm
Digitalisering i udkantsdanmark
Reportage fra ATV's debat ved Folkemødet om digitalisering og manglen på netværksdækning og bredbåndsdækning i udkantsdanmark.

12. juni 2015, DI Business' webudgave
Efterlysning: Unge mennesker, der kan mere end lægge 2 og 2 sammen
De unge skal ikke bare lære trigonometri. De skal kunne se, hvad de kan bruge det til ude i virkeligheden – ude i virksomhederne, sagde underdirektør i DI Charlotte Rønhof, da hun torsdag deltog i en debat om naturfag i gymnasierne hos ATV på Folkemødet. Og panelets seks deltagere, der foruden Charlotte Rønhof talte repræsentanter fra Danske Gymnasier, Gymnasieskolernes Lærerforening, IDA, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning og professionshøjskolen Metropol var alle enige om én ting: Vi mangler naturvidenskabelige kandidater, hvis samfundets regnestykke i fremtiden skal gå op.  Men hvordan, man får flere unge til at vælge en naturvidenskabelig retning, var der til gengæld ikke helt enighed om.
Læs artiklen her

12. juni 2015, Licitationen.dk
Naturvidenskabsdebat åbnede folkemødet
Antallet af unge, der forlader gymnasiet med matematik på A-niveau er faldende. Spørgsmålet om, hvad man gør ved det, blev i går rejst i Allinge på Bornholm, hvor ATV afholdt debat om naturfagenes rolle efter en kommende gymnasiereform.
Læs artiklen her

11. juni 2015, Gymnasieskolen.dk
Debat om hvordan man styrker naturvidenskab
Noget må gøres - for der er ikke nok unge, der vælger at læse en naturvidenskabelig videregående uddannelse.
Det kunne alle debattørerne godt blive enige om ved debatten arrangeret af Akademiet for de tekniske videnskaber (ATV) på Folkemødet torsdag eftermiddag. Men midlet til at få de unge til at interessere sig for de naturvidenskabelige fag var forskellig.
Læs artiklen her

11. juni 2015, Elek-data.dk
Danmark bør satse mere på materialeteknologi
Danske virksomheder kan gå glip af nye udviklingsmuligheder på det materialeteknologiske området, viser ny rapport fra ATV. Rapporten viser, at Danmark er i fare for at komme bagud sammenlignet med andre landes investeringer i materialeteknologi.
Læs artiklen her

10. juni 2015, Teknovation.dk
Danmark bør satse mere på materialeteknologi
Sammenlignet med andre landes investeringer i materialeteknologi er vi ved at komme bagud herhjemme, påpeger ATV i en ny rapport.
Læs artiklen her

9. juni 2015, Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside ufm.dk
Materialeforskning som innovations- og vækstmotor
ATV har på opdrag fra Styrelsen for Forskning og Innovation udarbejdet en rapport der fokuserer på de faktorer, som anses for væsentlige for at skabe innovation i industrien gennem udvikling af nye materialer samt udvikling af nye anvendelser af eksisterende materialer.
Læs artiklen her

9. juni 2015, Bygtek.dk
Danmark bør satse mere på materialeteknologi
Ny rapport fra ATV viser, at Danmark er i fare for at komme bagud i forhold til andre landes investeringer i materialeteknologi.
Læs artiklen her
Også bragt på byggeri.dk

7. juni 2015, Ingeniørens webudgave ing.dk
Rockwool: Virksomheder kan ikke overlade produktudvikling til andre
Det er en konstant diskussion, hvordan universiteternes viden bliver omsat til innovation og nye produkter, og den er aktualiseret med oprettelsen af Innovationsfonden og en ATV-rapport, der anbefaler en øget indsats inden for materialeforskning for at skabe en innovations- og vækstmotor. Rockwool har stor glæde af at samarbejde med Aalborg Universitet omkring materialeforskning og mener, at andre virksomheder kan få tilsvarende succes, hvis de selv gør en indsats.
Læs artiklen her

4. juni 2015, Ingeniørens webudgave ing.dk
ATV: Danmark skal investere mere i materialeteknologi
Det er for vanskeligt for mange virksomheder at udnytte resultaterne fra materialeforskning. Det skal der gøres noget ved, påpeger Akademiet for de Tekniske Videnskaber.
Læs artiklen her

2. juni 2015, Ingeniørens webudgave ing.dk
Hvordan klarede regeringen det så? Forskningsmidlerne kryber stadig langs gulvet
Trods optimistiske toner er de offentlige forskningsmidler forblevet nær den minimumsgrænse, regeringen satte i 2011. Det er under forventning, mener ATV, mens Danske Universiteter er lettet over, at puljen undslap krise-kniven. ATV's direktør Lia Leffland mener ikke, det er tilfredsstillende, at "regeringens ambitiøse målsætning" nedbragte forskningsbevillingen fra 1,109 til 1,09 procent af BNP.
Læs artiklen her

2. juni 2015, Børsen
Navne
ATV har optaget nye medlemmer på baggrund af deres faglighed og bemærkelsesværdige resultater inden for deres felt.

1. juni 2015, Børsen
Navne
ATV har optaget nye medlemmer på baggrund af deres faglighed og bemærkelsesværdige resultater inden for deres felt.

29. maj 2015, Børsen
Navne
ATV har optaget nye medlemmer på baggrund af deres faglighed og bemærkelsesværdige resultater inden for deres felt.

22. maj 2015, Jyllands-Posten
Førstedame og radikal veteran
Fødselsdagsportræt af Lone Dybkjær, der som civilingeniør ud over sin politiske karriere også blandt andet var ansat i ATV's sekretariat.

21. maj 2015, Børsen
"Vi skal se på tværs af brancher"
Mads Søndergaard vil som nyt medlem af tænketanken ATV have de danske virksomheder til at lære af hinanden.
Også bragt på borsen.dk

20. maj 2015, Nordjyske Stiftstidende
Pris til lovende polymerforsker
Den danske polymerpris på 100.000 kr. - ATV | Elastyrenprisen 2015 - går til lektor ved Kemisk Institut ved Aarhus Universitet, Alexander Zelikin, 37 år. Han betegnes af priskomiteen som ”et ungt, lovende og internationalt anerkendt talent.
Artiklen også bragt i Thisted Dagblad.

16. maj 2015, Frederiksborg Amts Avis
På arbejde for Danmark
Mads Søndergaard, som bor i Hillerød og er koncerndirektør for Byggeri og Industri i NIRAS, er optaget som nyt medlem af ATV. Medlemskabet er livsvarigt, og det går ud på at være med til gøre Danmark til en af verdens fem førende Science and Engineering-regioner.

15. maj 2015, Frederiksborg Amts Avis
Nyt medlem af ATV
Koncerndirektør for Byggeri og Industri i NIRAS, Mads Søndergaard, Hillerød, er optaget som nyt medlem af ATV. Optagelsen skete i forbindelse med Akademiets årsmøde. Mads Søndergaard har mangeårig erfaring med tværgående arbejde med udgangspunkt i projektet og kunden, og han er blandt pionererne inden for nye samarbejdsformer i byggeriet, såsom OPP og partnering.

15. maj 2015, Teknovation.dk
Flere ph.d.'er til fremstillingsindustrien
ATV afholder dialogmøde den 20. maj på Aalborg Universitet for at drøfte produktionsvirksomhedernes muligheder og erfaringer med ansættelse af ph.d.'er og ErhvervsPhD'er.
Læs artiklen her 

13. maj 2015, Børsen
Hæder
Alexander Zelikin, lektor fra Aarhus Universitet, har modtaget tænketanken ATV's "Elastyrenprisen 2015", som består af 100.000 kroner.
Også bragt på borsen.dk

12. maj 2015, Aarhus Stiftstidende
100.000 kr. til polymerforsker
Den danske polymerpris - ATV | Elastyrenprisen 2015 blev torsdag overrakt til lektor Alexander Zelikin, Aarhus Universitet. Prisoverrækkelsen skete ved ATV's årsmøde.
Også bragt på Stiften.dk

11. maj 2015, Altinget.dk
Forskningsministeren uddelte formidlingspris
Amanda Sølvhøjs artikel om anvendelsen af de begrænsede mængder biomasse sikrede hende årets formidlingspris fra ATV.
Læs artiklen her

11. maj 2015, Teknovation.dk
ATV: Inddrag industribehov systematisk i undervisningen
ATV har gennemført den årlige medlemsundersøgelse, og hovedkonklusionerne ligger klar nu. Medlemmer understreger, at industriproduktion er afgørende for Danmark som videns- og servicesamfund, og at dette bør der tages højde for ved systematisk at inddrage industriens behov i undervisningen på universiteterne.
Læs artiklen her

10. maj 2015, Jyllands-Posten
Nytænkende forsker
Alexander Zelikin, polymerforsker og lektor ved Kemisk Institut ved Aarhus Universitet, har fået den danske polymerpris, ATV | Elastyrenprisen.

8. maj 2015, Altinget.dk
Nyoptagne medlemmer hos tænketanken ATV
ATV har optaget en række nye medlemmer, som alle er valgt ind på baggrund af stærke fagligheder og resultater. Tænkentankens primære mål er at gøre Danmark til et af verdens førende lande inden for videnskaben.
Læs artiklen her

8. maj 2015, Altinget.dk
Lovende forsker vinder polymerpris
Lektor ved Kemisk Institut ved Aarhus Universitet har netop modtaget Den danske polymerpris - ATV | Elastyrenprisen 2015.
Læs artiklen her

30. april 2015, Ingeniøren
Nyt om navne
Vibeke Schrøder er ansat som chefkonsulent i ATV. Hun vil i ATV blandt andet blive projektleder for ATV's Digitale Vismandsråd.

30. april 2015, Jern & Maskinindustrien
Job / Navne / Nyt
ATV har ansat Vibeke Schrøder som chefkonsulent. Hun vil få en nøglerolle i implementeringen af Akademiets strategi og bliver bl.a. projektleder for ATV's Digitale Vismandsråd.

24. april 2015, Computerworld
Navnenyt
ATV har ansat Vibeke Schrøder som ny chefkonsulent. Hun får en nøglerolle i implementeringen af Akademiets nye strategi og bliver bl.a. projektleder for ATV's Digitale Vismandsråd.

24. april 2015, Elektronik-online.dk
Piezoer - lille teknologi, store forretningsmuligheder
Piezoelektronik er en teknologi med mange anvendelsesmuligheder og relevante markeder. Det sætter ATV fokus på et temamøde den 12. maj hos DELTA i Hørsholm.
Læs artiklen her

16. april 2015, Børsen
Hun skal lede Danmarks digitale vismænd
Den uafhængige tænketank for teknologiudvikling ATV har ansat Vibeke Schrøder som chefkonsulent. Vibeke Schrøder skal hos ATV arbejde med implementering af en ny strategi og være projektleder for akademiets såkaldte Digitale Vismandsråd. Vismandsrådet blev etableret sidste år for blandt andet at fremme den offentlige debat om digitalisering som teknologisk drivkraft.

16. april 2015, Electronic-supply.dk
Nyt om navne
Electronic-Supply kan i dag berette om nyansættelser hos ATV og Prevas. ATV har pr. 1. april ansat Vibeke Schrøder som chefkonsulent.
Læs artiklen her

10. april 2015, Computerworld.dk
Vibeke Schrøder: Nyt job - chefkonsulent
ATV har ansat Vibeke Schrøder som ny chefkonsulent. Hun får en nøglerolle i implementeringen af Akademiets nye strategi og bliver bl.a. projektleder for ATV's Digitale Vismandsråd.
Læs artiklen her

9. april 2015, Ingeniørens webudgave ing.dk
Amerikansk ekspert om dansk skifergas: Lær af os
Danmark bør rykke langsomt frem og lære af de amerikanske erfaringer om fracking-metoden. Det udtalte direktøren for NGO'en National Ground Water Association ved en konference hos GEUS, der var organiseret af ATV.
Læs artiklen her

9. april 2015, Altinget.dk
ATV henter stærk chefkonsulent
Vibeke Schrøder er ansat som chefkonsulent i ATV pr. 1. april 2015.
Artiklen kan læses her (kræver abonnement)

1. april 2015, Ingeniørens karrieresite jobfinder.dk
Vibeke Schrøder
Vibeke Schrøder er ansat som chefkonsulent i ATV.
Artiklen kan læses her

24. marts 2015, Altinget.dk
Aflysning udskyder debat om sektorforskningens fremtid
En aflyst høring forhaler debatten om samfundsrelevant forskning for over 800 millioner kroner. S-ordfører forsikrer, at emnet ikke bliver overskygget af principiel strid mellem Folketing og ministerier. ATV's direktør Lia Leffland mener - med henvisning til ATV's anbefalinger i en rapport fra sidste år - at sektorforskningen har potentiale til forbedringer. Det gælder blandt andet på landbrugsområdet.
Artiklen kan læses her (kræver abonnement)

23. marts 2015, Elektronik-online.dk
Piezoteknologien – lille teknologi med store forretningsmuligheder
Piezoelektronik er en teknologi med mange anvendelsesmuligheder og relevante markeder. Teknologien anvendes allerede i en bred vifte af applikationer, eksempelvis i sonarsystemer, accelerometre, sensorer i bilmotorer, aktuatorer til micro/nano positionering, transformatorer til højspænding, ’energy harvesting’, osv., men der findes mange flere muligheder. ATV afholder den 12. maj temamøde om piezoteknologi hos DELTA.

13. marts 2015, Eurowoman
Fordi vi fortjener at hygge os
Danskerne har et dobbeltmoralsk had-kærligheds forhold til slik. En undersøgelse fra ATV fra 2007 viste, at tre ud af fire danske kvinder var optaget af et leve sundt til hverdag.

13. marts 2015, Ingeniøren
Dansk ingeniørlegende runder 100 år
Fødselsdagsportræt af Per V. Brüel, der tidligere på måneden fyldte 100 år. P. O. Pedersen, ATV's stifter, havde en mentorrolle for Per V. Brüel, der stiftede Brüel & Kjær sammen med Viggo Kjær.

11. marts 2015, Teknovation.dk
Piezoteknologi kan give industrivækst
Temamøde 12. maj arrangeret af Akademiet for de Tekniske Videnskaber, ATV, sætte fokus på mulighederne i piezoteknologien.
Læs artiklen her

6. marts 2015, Ingeniørens webudgave ing.dk
Per V. Brüel fylder 100 år: Skovens søn fik smag for teknik
Stor portrætartikel af Per V. Brüel, medstifter af Brüel og Kjær, i anledning af hans 100 års fødselsdag. Per V. Brüel var i sit arbejde som ingeniør og virksomhedsleder stærkt inspireret af ATV's stifter P. O. Pedersen.
Læs artiklen her

5. marts 2015, Altinget.dk
Dødsfald: Tidligere ATV-præsident Poul Vermehren
ATV's forhenværende præsident og tidligere direktør for Krüger Poul Vermehren er afgået ved døden i en alder af 83 år. ATV's direktør Lia Leffland udtaler på Akademiets hjemmeside, at Poul Vermehren var en af de store profiler, der i 80'erne og 90'erne var med til at tegne ATV udadtil og samle Akademiet indadtil.

2. marts 2015, Zetland.dk
Sliknationen
"Single" fra Zetland om danskerne, der er verdens næstmest slik-spisende folk. Citerer bl.a. en ATV-undersøgelse fra 2007, der viste, at tre ud af fire danske kvinder var optaget af at leve sundt til hverdag.
Singlen kan læses her

2. marts 2015, Politiken
Hyggeslik: Fordi vi fortjener en timeout i en stresset hverdag
Baggrundsartikel om danskernes slikforbrug, der bl.a. citerer en ATV-undersøgelse fra 2007.

19. januar 2015, Teknovation.dk
Materialeforskning som vækstmotor
I projektet "Advanced Materials" under ATV, og finansieret af Styrelsen for Forskning og Innovation, er industriens behov for nye materialer i centrum.
Læs artiklen her

16. januar 2015, Jern- og Maskinindustrien
Fokus på cyberangreb i Danmark
ATV, Innovationsnetværket for Finans IT og DTU afholder konference om cybersikkerhed i Danmark.

15. januar 2015, Bizzen, IT-bloggen på Berlingske Business
NSA skadede tillid til USA, men gavner unge, danske sikkerhedsfirmaer
Blogindlæg fra Dorte Toft skrevet med udgangspunkt i ATV's konference om cybersikkerhed.
Læs bloggen her

15. januar 2015, Kristeligt Dagblad
Ny uddannelse vil hverve unge akademikere til folkeskolen
Foreningen Teach First Denmark vil rekruttere unge akademikere som undervisere for fagligt svage skolebørn. En række ministerier og organisationer, herunder ATV, anbefaler projektet.

14. januar 2015, Altinget.dk
Alle vil hjælpe med uddeling af MUDP-millioner
Ny lovgivning skal definere rammerne for uddeling af 80 millioner kroner til miljøteknologisk udvikling og demonstration. Blandt høringsparterne er der stort ønske om at påvirke processen. ATV ønsker, at bestyrelsen for MUDP udpeges efter grundig dialog og høring af vidensmiljøerne.

12. januar 2015, elektronik-online.dk
Foredrag om cybersikkerhed i Danmark 15. januar
ATV, Innovationsnetværket for Finans IT og DTU inviterer 15. januar 2015til konference om cybersikkerhed i Danmark, og hvordan vi imødegår de trusler og udnytter de muligheder, som Danmark og danske virksomheder står over for i en global og digitaliseret verden.
Læs artiklen her

11. januar 2015, idag.dk
Cybersikkerhed - hvordan ruster vi os i Danmark?
Regeringens nye cybersikkerhedsstrategi er rammen når ATV, Innovationsnetværket for Finans IT og DTU den 15. januar holder konference om cybersikkerhed i Danmark.
Læs artiklen her

4. januar 2015, Aarhus Stiftstidende
Brug data eller drej nøglen
Kronik af formanden for ATV's Digitale Vismænd Ole Lehrmann Madsen og chefkonsulent Louise Riisgaard, Dansk Erhverv. Datarevolutionen er en "game changer" med stor værdi for de virksomheder, der handler på mulighederne - og katastrofal for dem, der ikke udnytter det nye potentiale.
Læs artiklen her