ATV i medierne

  • DEL DENNE SIDE

 

ATV er med til at præge debatten i medierne, og her på siden kan du finde en oversigt over den seneste medieomtale. Af ophavsretsmæssige årsager kan vi desværre ikke bringe originalartiklerne på hjemmesiden.

19. april 2017, Videnskab.dk
Bryd ud af Facebook-boblen: Sådan får du nyheder, der udfordrer dig
På Facebook er, hvad du deler og synes om, bestemmende for, hvilke nyheder du i fremtiden vil få præsenteret på din væg, skriver Anja Bechmann. Hun er medlem af ATV's Digitale Vismandsråd og har netop publiceret nye forskningsresultater om Facebooks nyhedsstrøm.
Læs artiklen her

6. april 2017, Folkeskolen.dk
Akademi anbefaler nyt sciencefag i udskolingen
ATV har sendt en anbefaling til Undervisningsministeriets arbejdsgruppe bag den nye nationale naturfagsstrategi. ATV anbefaler, at der i udskolingen etableres et nyt fag, science, som integrerer fysik/kemi, biologi og geografi samt centrale elementer af it.
Læs artiklen her

25. marts 2017, Nordjyske
Den venlige terrier
Portrætinterview med professor Jakob Stoustrup, AAU, der er medlem af ATV.

16. marts 2017, Altinget.dk
ATV: Disrupt uddannelserne og giv filosofikum en chance
Et nyt filosofikum på universiteterne vil disrupte en del vanetænkning. Netop derfor bør man give uddannelses- og forskningsminister Søren Pinds forslag en chance, skriver ATV's direktør Lia Leffland i et debatindlæg.
Læs artiklen her

16. marts 2017, Politiken
Usynlig ingeniørkunst i en gudindes fodspor
Portræt af Anja Boisen, professor og centerleder for IDUN og medlem af ATV.

2. marts 2017, Altinget.dk
Debat: Teknologisk dannelse i det postfaktuelle samfund
Et moderne filosofikum på universitetsuddannelserne kan være en modvægt til postfaktualismen ved at skabe grundlaget for teknologisk dannelse. Det skriver ATV's direktør Lia Leffland.
Læs artiklen her

26. februar 2017, Jyllands-Posten
Navne i noter
ATV har lanceret et femårigt projekt, der skal skabe fundamentet for, at Danmark bliver en stærkt Science & Engineering-region.

24. februar 2017, Altinget.dk
Ny debat: Hvordan skal et moderne filosofikum se ud?
Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) har luftet muligheden for at genindføre et moderne filosofikum på tværs af uddannelsessektoren. Er der overhovedet behov for det? Og hvordan skulle det i så fald se ud? I debatpanelet er blandt andre ATV's direktør Lia Leffland.
Læs artiklen her

13. februar 2017, Jyllands-Posten
Sæt nu brugerne i centrum af telepolitiken
Debatindlæg fra Ole Lehrmann Madsen, formand for ATV's Digitale Vismandsråd. Telepolitikken bør tage mere hensyn til brugerne end til teleindustrien ved at sikre bedre mobil- og bredbåndsdækning uden for de store byer. Finansieringen kan komme fra mobilfrekvensauktionerne.
Bringes også i Jyllands-Postens web-udgave

7. februar 2017, Plus Proces
ATV-møde: Er din virksomhed klar til Industri 4.0?
Alle taler om Industri 4.0, men flere undersøgelser peger på, at danske virksomheder mangler viden om de nye teknologier. ATV afholder derfor temamøde om emnet den 20. marts hos Rockwool International.

6. februar 2017, Elektronikfokus.dk
Deltag i ATV’s temamøde om fremtidens digitale virksomhed
Industri 4.0 er en vision om at udvikle og effektivisere europæiske virksomheder for at forebygge disruption og for at blive konkurrencedygtig i forhold til offshore lande. Men er din virksomhed klar til de nye udfordringer og muligheder? Den 20. marts holder ATV temamøde om fremtidens digitale virksomhed, hvor der er mulighed for at blive klogere på Industri 4.0 – hvad er potentialerne, truslerne og mulighederne
Læs artiklen her

25. januar 2017, Tekniskfokus.dk
ATV-møde: er din virksomhed klar til industri 4.0?
Alle taler om Industri 4.0, men flere undersøgelser peger på, at danske virksomheder mangler viden om de nye teknologier, og hvordan de griber mulighederne. ATV afholder derfor temamøde om Industri 4.0 mandag d. 20. marts hos ROCKWOOL International i Hedehusene.
Læs artiklen her

19. januar 2017, Fødevarefokus
ATV-møde: er din virksomhed klar til industri 4.0?
Alle taler om Industri 4.0, men flere undersøgelser peger på, at danske virksomheder mangler viden om de nye teknologier, og hvordan de griber mulighederne. ATV afholder derfor temamøde om Industri 4.0 mandag d. 20. marts hos ROCKWOOL International i Hedehusene.
Læs artiklen her

18. januar 2017, Berlingske
"Teknologipagten" skal få universiteter, virksomheder og ansatte til at gå i takt
Efter hollandsk forbillede vil regeringen etablere en teknologipagt for at udvikle flere digitale kompetencer. Det er især IDA, DI, Dansk Metal og ATV, der har presset på for at få Danmark til at følge det hollandske eksempel.
Artiklen også bragt på Business.dk

Artiklen endvidere bragt den 19. januar 2017 i:
Aarhus Stiftstidende
Randers Amts Avis
Fyens Stiftstidende
Fyns Amts Avis
Viborg Stifts Folkeblad
Dagbladet Holstebro
Dagbladet Struer
Folkebladet Lemvig
Dagbladet Ringkøbing-Skjern

17. januar 2017, Det Grønne Område
Per Falholt tager fire år mere
DTU's bestyrelse har genvalgt deres formand, som også er formand for ATV's Science & Engineering-komité.

16. januar 2017, Børsen
Kort Nyt
Per Falholt er genvalgt som formand for bestyrelsen for Danmarks Tekniske Universitet. Per Falholt arbejder som videnskabelig konsulent for Novozymes og den hollandske ingrediensvirksomhed Corbion, og han er formand for ATV's Science & Engineering-komité.
Artiklen blev også bragt i Børsens web-udgave